Pagina's

Volgers

zondag 15 mei 2011

2e lizardman temple guard

Mijn 2e lizardman temple guard is een feit en hij ziet er stukken beter uit dan de 1e! ik ben er dan ook heel erg blij mee.
Zoals hierboven te zien is, ziet de temple guard er erg netjes uit!
Ik ben wat preciezer geweest met het verven van de mini maar nog steeds ben ik niet tevreden met de de skull helm, daar zal ik waarschijnlijk nog even aan werken.
Ik ben heel er tevreden met het oog van de lizardman omdat deze erg hagedis achtig is. ook de highlight onder het oog ziet er erg goed uit, dit heeft Gimli mij geleerd.
Het schild ziet er ook echt goed uit, met een zwarte basecoat en rode schubben en blood red highlight. het doodshoofd op het schild ziet er ook erg goed uit met goede goude highlights en jeweled ogen, met beide heeft Gimli mij geholpen.

over het algemeen ben ik heel erg tevreden met deze temple guard.

1ste lizardman

Na lang nadenken welk universum ik zou kiezen, 40k of fantasy, en welk leger, ben ik samen met Jesper naar de Games Workshop en gaan kijken. Jesper was er al zeker van dat hij voor fantasy orks ging en ik wilde dus ook liever fantasy kiezen zodat we mogelijk later samen kunnen gamen. Eenmaal in de gamesworkshop aangekomen gingen we meteen kijken bij de miniaturen. Mijn oog viel na wat zoeken op de temple guard van de lizardmen. Ik heb verder gekeken naar de lizardmen en ik was erg onder de indruk van de verschillende miniaturen. Ik heb de lizardmen temple guards gekocht en heb uiteindelijk besloten om een lizardmen army te beginnen.

Dit is de eerste geverfde lizardman temple guard:
Zoals hierboven te zien is, ziet deze temple guard er toch best goed uit voor mijn eerste lizardman en 3e warhammer figuur. ik heb veel gespeeld met nieuwe techieken en nieuwe kleuren.
hierboven zijn de schedels te zien die bungelen aan het schild. Door ruw wit te schilderen en daarna met wit de highlights te zetten krijg je het bovenstaande effect.
De armorstukken van de lizardman wilde ik op het Inca goud laten lijken aangezien de lizardmen een beetje op het Inca volk. Het is niet helemaal gelukt maar des al niettemin ziet er het redelijk uit.
De speer/halbert (ik weet niet precies wat het is) heb ik op de dezelfde manier geprobeerd te verven als het armor. De vlaggen heb ik rood-wit-rood-wit geverfd, dit is een kleuren patroon wat ik misschien wil laten terugkomen in de rest van mijn leger.
Zoals te zien is bij de foto hierboven heb ik geprobeerd om de ribbels en de schubben op het lichaam van de lizardman te highlighten, dit heb ik gedaan d.m.v. te drybrushen. Het resultaat vind ik wat te licht en bij mijn volgende lizardman zal ik proberen dit wat subtieler te doen.

over het algemeen ben ik heel erg tevreden over mijn eerste lizardman temple guard.

2e ultramarine

Hier is hij dan de 2e ultramarine, ik vind hem er meteen een stuk beter uit zien dan de eerste:
Hierboven is te zien dat hij er inderdaad meteen een stuk beter uit ziet dan de eerste, dit komt onder andere omdat ik highlight technieken uit probeerde, die gimli mij liet zien.


Zoals te zien zijn de ogen veel beter gelukt en komen de vingers op de handen en de randjes op de helm veel meer naar voren door de highlights.
De scriptie op het papier vond ik zelf een mooie finishing touch, ik had gezien dat dit bij grey knights ook werd gedaan d.m.v. een fineliner, dus heb ik dat zelf ook gedaan.
Hier is de backpack te zien waar (misschien iets te veel) highlights zichtbaar zijn.
De omega op de schouder van de ultramarine ziet er een stuk strakker uit dan die van de eerste. Het verven ervan ging ook gemakkelijker.
De basis is een stuk beter gelukt dan die van de eerste en ziet er ook een stuk beter uit.

Met deze 2e ultramarine is al meteen een stuk meer zichtbaar dat ik beter word in het schilderen van de mini's.

1ste Warhammer figuur Ultramarine

Na een lange tijd niet meer aan de miniaturen gezeten te hebben, heb ik besloten om weer te beginnen. Vroeger schilderde ik LotR miniaturen en daarna WOII miniaturen. Ik heb een tijd getwijfeld en gepraat met wat mensen die ik ken. En vooral dankzij Gimli (Sander) heb ik een keuze kunnen maken. Dus dook ik in het Warhammer universum. Om te beginnen ging ik naar een Games Workshop in de buurt en haalde daar een starters doos met daarin, je raadt het al, Utramarines (deze).

Dit is de eerste Ultramarine die ik heb gemaakt:
Zoals te zien is hierboven is het werk nog wat slordig maar naar mijn mening is het zeker geen slecht begin. De ogen zijn helaas niet heel erg goed gelukt, veel rood is verkeerd terecht gekomen. Over het wapen ben ik wel redelijk tevreden, door eerst met chainmail te verven en daarna met badad black te washen lijkt het wapen ouder.

Hierboven is de pijl te zijn op zijn schouder die ik meerdere keren opnieuw heb moeten verven omdat ik uitschoot met wit of het omringende blauw.

 Hierboven is de backpack te zien van de ultramarine. Ik probeerde d.m.v. rood warmte te simuleren, dit lukte echter niet zo goed. voor de rest is de doodskop niet heel erg goed gelukt, en over de hele mini is de verf te dik, waardoor veel detail verloren is gegaan
En hier is de basis te zien. Ik heb eerst wat stukjes sprue gepakt en die erop gelijmd en vervolgens zand erop gestrooid. later heb ik ook nog gras toegevoegd. Deze basis was mijn eerste na lange tijd en daarom nogal slordig, zo zit er ook op de zijkant zand.

Over het algemeen dus niet heel erg ontevreden maar er is dus genoeg ruimte voor verbetering :P.